Home   Erasmus+

Erasmus+

Școala Lorelay se numără printre puținele școli ce fac parte dintr-un proiect de mobilități Erasmus+ . Împreună cu școli din Italia, Germania și Grecia dezvoltă proiectul de tip parteneriat de schimb interșcolar Erasmus plus KA229, 2018-2020 intitulat „Music, art and drama in Europe together”.

Scopul proiectului este de a favoriza comunicarea între diferitele culturi ale țărilor partenere și de a sprijini dezvoltarea personală a elevilor.

Proiectul promovează incluziunea socială, toleranța dar contribuie de asemenea la dezvoltarea abilităților și a competențelor prin artă.

Atingerea scopului este sprijinită prin:

  • cooperare între profesorii și elevii parteneri folosind platforma eTwinning dar și prin intermediul mobilităților (vizitelor de lucru în țările partener).
  • teatru și muzică: interpretarea rolurilor permite elevilor să abordeze lumea din diferite puncte de vedere ceea ce determină creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii.
  • arte vizuale: permite exprimarea emoțiilor și identifică noi modalitățind de exprimare.
  • dansuri și cântece din diverse culturi: crește conștiința moștenirii culturale precum și a aspectelor comune cu alte culturi, contribuie la creșterea coordonării mișcărilor și a motricității.
  • arta: permite integrarea tuturor dar, foarte important, mai ales a celor cu dificultății de învățare, întrucât arta permite comunicarea dincolo de barierele lingvistice sau culturale.
Parteneriat de schimb interșcolar

Proiectul este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene și presupune activități cu elevii atât în țară cât și în Germania, Italia și Grecia, costurile fiind asigurat integral din fondurile proiectului.

După vizitele din Italia (mai 2019) si Grecia (septembrie 2019) , urmeaza o calatorie in Germania.

 
Supraveghere Iasi.